Skip to content
Menu

PRENUMERERA PÅ PILGRIM

AKTUELL UTGÅVA

ALTERNATIV

● Helår (4 nr) – 360 kr
Helårsprenumeration.

● Utland (4 nr) – 400 kr
För dig som bor utanför Sverige.

● Student (4 nr) – 300 kr
För dig som studerar minst 75%.

BESTÄLLNING

Klicka på knappen nedan för att maila din beställning av en ny prenumeration på Tidskriften Pilgrim. Din prenumeration inleds med nr 1/2023 på temat Syster Död.

Ange namn, adress och e-post. Vi mailar en bekräftelse på att vi mottagit din beställning och bifogar en faktura för din nya prenumeration.

Pilgrim är en ekumenisk tidskrift för andlig vägledning som formulerar en kontemplativ livshållning för nutidsmänniskan. I fyra utgåvor årligen utforskar Pilgrim tro och andlighet som erfarenhet och dess konsekvenser för individen, kyrkan och samhället. Varje nummer har ett huvudtema med essäer, samtal och vägledande texter, samt en omfångsrik recensionsdel.

Under vinjetten Samtiden belyser Pilgrim tendenser och skeenden i ljuset av en ekumenisk kristen världsförståelse. Tidskriftens kolumnister är trappistmunken och biskopen Erik Varden samt författaren och pastorn Britta Hermansson. Under vinjetten Dikten presenterar Marie Tonkin en poet i varje nummer.

Redaktör och ansvarig utgivare är Peter Halldorf. Bland tidskriftens fasta skribenter finns bland andra Ylva Eggehorn, Marie Tonkin, John Sjögren, Alva Dahl, Joel Halldorf, Maria Küchen, Ellen Merete Wilkens Finnseth, Liselotte J Andersson, Martin Lönnebo, Samuel Rubenson, Anita Goldman. Pilgrim har en referensgrupp som består av personer som representerar katolsk, ortodox, svenskyrklig och frikyrklig tradition.

Tidskriften Pilgrim utges av Ekumeniska Kommuniteten i Bjärka-Säby.

Nästa nummer utkommer 15 juni 2023.